TISZA-TAVI EVEZŐS TÁBOR 2017

A tábor időpontja:

július 26-30 (szerdától- vasárnapig ) , 5 nap/4 éjszaka , indulás-érkezés/Keleti – pu.
A jelentkezők igénye esetén (tavalyi kérés) egy nappal lehet hosszabb a tábor.

Helyszín, Szállás, Étkezés:

Tisza-tó, Tiszafüred, Albatrosz Kemping, 4- 5 ágyas  faházakban, teljes ellátás(napi 3x étkezés-házi készítésű ételek) a kempingben

Program:

2017-ben ötödik alkalommal szervezi meg iskolánk a Tisza-tavi evezős tábort, ahol minden nap kenuba szállunk és   szakképzett vezetőnkkel , Wágner Tamással barangolunk a nádasok – gyékényesek közt vezető vízi utakon. Útközben az öblítőcsatornák beömlésénél kialakuló homokpadnál is megállunk, ahol fürdési és ugrálási lehetőség van.
Amikor nem evezünk, akkor fürdünk a tiszafüredi szabad strandon, ahol röplabdázni, focizni is lehet,  utolsó nap  strandolunk, vízibiciklizünk, kipróbáljuk sekély vízben a borulást, és aki a kajakozást ki szeretné próbálni, arra is van lehetőség.
Igény szerint a Hortobágyi Madárkórházba is ellátogatunk. Tavaly egyik meghatározó élménye volt a táborunknak. Itt láthatjuk a híres Kilenclyukú hidat is.

Természetismeret:

A Tisza-tó egy izgalmakkal teli, szigetekkel, nádasokkal, tündérrózsamezőkkel tarkított hatalmas vízfelület, rejtelmes partok, víz fölé nyúló fákkal, de ezt már évek óta mi is tapasztaljuk a vizeket járva.
Evezés közben megcsodálhatjuk a fecskék ügyességét, ahogy reptükben isznak a Tisza vízéből, az ágakon gubbasztó bakcsókat-vakvarjút, a fejüket vízbe dugó tőkés récéket. Megleshetjük amint a szürke gém vízben állva halra vadászik, megnézhetjük a szárcsa komikus futását a vízen, azt hogy a búbos vöcsök a kenunk közeledtére víz alá bukva mennyi ideig bírja ki egy levegővétellel. Megcsodálhatjuk a nádasok felett ügyesen imbolygó barna rétihéja reptét, csendben haladva egy fordulóban megláthatjuk az éppen szárnyra kelő vörös gémet, és ha igazán szerencsénk van, akkor jégmadárral – repülő drágakőnek is szoktak nevezni- is találkozhatunk. Mindeközben a víz felületét beborító szúrós termésű sulyommezőkön, fehér tavirózsák, és a hatalmas sárga szőnyeget alkotó tündérfátyol között evezünk.

Részvételi díj: 28 000 Ft (+ 1 nap 5500 Ft/ fő)

Az ár tartalmazza az utazást, szállást, 3x étkezést, programokat, kenubérlést, motorcsónakázást, a túravezető költségét.

Jelentkezés: folyamatosan személyesen vagy emailen

Előleg: 5000 forint, ezzel erősítjük meg a foglalást – június 15

Akik autóval jönnek, azoknak a költsége a vonatjegy árával csökken.
A fenti ár az 50 %-os vonatjegyet tartalmazza, Kb.  3000  Ft + IC jegy. Egyéb vonatkedvezmények (nagycsaládos, 90 %-os) igénybevételénél is lejön a végösszegből a különbözet. A felnőttek IFÁ-val kell még számoljanak.
Facebook: Wtours Evezős Tábor És Ökotúrák.  Itt látható 12 kép is a szállásról, szobáról.

Szervező tanár: Varga Judith, 06 70 62 52 194, vargabeles@freemail.hu