TISZA-TAVI EVEZŐS TÁBOR 2018

TISZA-TAVI EVEZŐS TÁBOR 2018

A tábor időpontja:

július 31- augusztus 5. (kedd-vasárnap) , 6nap/5 éjszaka ,

utazás : indulás-érkezés/Keleti – pu.

Helyszín, Szállás, Étkezés:

Tisza-tó, Tiszafüred, Albatrosz Kemping, 4- 5 ágyas faházakban, teljes ellátás (napi 3x étkezés-házi készítésű ételek) amit a mi csapatunknak főznek a helyszínen. 

Program:

2018-ban hatodik alkalommal szervezi meg iskolánk a Tisza-tavi evezős tábort, ahol minden nap kenuba szállunk és szakképzett vezetőnkkel, Wágner Tamással barangolunk a nádasok – gyékényesek közt vezető vízi utakon. Útközben az öblítőcsatornák beömlésénél kialakuló homokpadnál is megállunk, ahol fürdési és ugrálási lehetőség van.

Amikor nem evezünk, akkor fürdünk a tiszafüredi szabad strandon, ahol röplabdázni, focizni is lehet, utolsó nap strandolunk, vízibiciklizünk, kipróbáljuk sekély vízben a borulást és aki kajakozást ki szeretné próbálni arra is van lehetőség.

Igény szerint a Hortobágyi Madárkórházba is ellátogatunk. Tavalyelőtt egyik meghatározó élménye volt a táborunknak. Itt láthatjuk a híres Kilenclyukú hidat is.

Természetismeret:

A Tisza-tó egy izgalmakkal teli, szigetekkel, nádasokkal, tündérrózsamezőkkel tarkított hatalmas vízfelület, rejtelmes partok, víz fölé nyúló fákkal, de ezt már évek óta mi is tapasztaljuk a vizeket járva.Evezés közben megcsodálhatjuk a fecskék ügyességét, ahogy reptükben isznak a Tisza vízéből, az ágakon gubbasztó bakcsókat-vakvarjút, a fejüket vízbe dugó tőkés récéket, megleshetjük amint a szürke gém vízben állva halra vadászik, megnézhetjük a szárcsa komikus futását a vízen, azt hogy a búbos vöcsök a kenunk közeledtére víz alá bukva mennyi ideig bírja ki egy levegővétellel, megcsodálhatjuk a nádasok felett ügyesen imbolygó barna rétihéja reptét, csendben haladva egy fordulóban megláthatjuk az éppen szárnyra kelő vörös gémet, és ha igazán szerencsénk van akkor jégmadárral – repülő drágakőnek is szoktak nevezni- is találkozhatunk. Mindeközben a víz felületét beborító szúrós termésű sulyommezőkön, fehér tavirózsák, és a hatalmas sárga szőnyeget alkotó tündérfátyol között evezünk.

Részvételi díj: 33 000

Az ár tartalmazza az utazást, szállást, 3x étkezést, programokat, kenubérlést, motorcsónakázást, a túravezető költségét.

Iskolánk tanulói

Jelentkezés: folyamatosan, személyesen vagy emailen

Előleg: 5000 forint, ezzel erősítjük meg a foglalást 

Akik autóval jönnek, azoknak a költsége a vonatjegy árával csökken.

A fenti ár az 50 %-os vonatjegyet tartalmazza, Kb. 3000 Ft + IC jegy. Egyéb vonatkedvezmények (nagycsaládos, 90/-os) igénybevételénél is lejön a végösszegből a különbözet. A felnőttek IFÁ-val kell még számoljanak.

Facebook: Wtours Evezős Tábor És Ökotúrák. Itt látható 12 kép is a szállásról, szobákról.

 

Szervező tanár: Varga Judith, 06 70 62 52 194, vargabeles@freemail.hu