TÁJÉKOZTATÓ a TANKÖNYVRENDELÉSHEZ

Kedves Szülők!

Idén is kedvezményes tankönyvellátásban részesülhetnek a törvény szerint a

  • tartósan beteg vagy fogyatékos tanulók (erről szakorvosi igazolás szükséges, vagy a magasabb családi pótlék folyósításáról szóló igazolás);
  • három- vagy többgyermekes családban élő gyermekek (ehhez családonként 1 példányban kell leadni a nyilatkozatot az eltartott gyermekekről, és a családi pótlék folyósításáról szóló igazolás is szükséges);
  • rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulók (az erről szóló határozat másolata szükséges). Ez utóbbi kedvezményt a lakóhely szerinti önkormányzatnál lehet igényelni (ott adnak tájékoztatást, milyen iratokat szükséges hozzá benyújtani).

 A családban élő 18. életévüket betöltött tanulókról iskolalátogatási, ill. hallgatói jogviszony-igazolás szükséges! Ha valamelyik gyermek csak 2016 őszén szeretné megkezdeni tanulmányait a felsőoktatásban, kérem, azt is tüntessék fel a nyilatkozaton, úgy, hogy egyértelmű legyen, még nem jár oda! (Ha nyáron kiderül, hogy fölvették, kérjük, azt jelezzék az iskolának a fenti elérhetőségen.)

 A kedvezményre való jogosultság igazolása még nem elég, hogy ingyen tankönyvet kapjon a gyermek, ehhez le kell adni egy igénylőlapot is. Kérjük, hogy az „Igénylőlap tanulói tankönyvtámogatáshoz” nevű nyomtatványt csak azok töltsék ki, akik jogosultak, és szeretnék igénybe venni a könyvtárból kölcsönözhető ingyen tankönyv lehetőségét. (A szülői aláírást ne felejtsék el!)

Az „Igénylőlap a tanulói tankönyvtámogatáshoz” elnevezésű nyomtatványt az iskola honlapjáról tölthetik le, a Tankönyvrendelés címszó alatt. Akik nem tudják ezt kinyomtatni, a portán vehetnek fel ilyen nyomtatványt.

            Az ingyenes tankönyvet iskolánk könyvtári kölcsönzéssel tudja biztosítani, azaz az 5–8. osztályig minden tankönyvet (szeptembertől júniusig) kölcsönöznek a gyerekek. A tanév végén a könyvtárból kölcsönzött tankönyveket visszakérjük. (Alsóban minden osztályban ingyen jutnak hozzá a gyerekek a tankönyvekhez, ezért nem kell külön „Igénylőlapot” kitölteni.)

 

Amennyiben a tankönyvek elvesznek vagy megrongálódnak, azok árát tanév végén meg kell téríteni.

IGÉNYLŐLAP LETÖLTÉSE

Az „Igénylőlap a tanulói tankönyvtámogatáshoz” leadási határideje: 2016. április 13-a, szerda!

Budapest, 2016. április 7.

Tisztelettel:Gálné Eichberger Éva
tankönyvfelelős