Nyári tábor Karintiában

Tábor időpontja: 2018 június 18-24 között (7 nap/ 6 éjszaka)

A 2017/18-as tanévben iskolánk újra megszervezi  Karintiába az egy  hetes  ausztriai kirándulást.

Szállás:  Bad Kleimkirchheim 

A panzió Bad & Ski Pension néven található meg az interneten, 57 személy fér el és ebben az időszakban csak a mi csoportunk lesz ott. A programokat az alábbi lehetőségekből állítjuk össze közösen a helyszínen az időjárás függvényében Költségek: utazás, szállás, étkezés,belépőkkel

65 000 Ft +  (6 x 1,57 )= 10 EU  Karintia kártya  14 éves korig

65 000 Ft +  (6 x 3,36 )= 20 EU Karintia kártya  14 éven felülieknek

65 000 Ft + (6 x 3,36) Karintia kártya) + ( 6×2,5) IFA  = 35 EU felnőtteknek

Fakultatív belépők: Bobozás 8 EU, Minimundus  5 EU gyerekeknek, 9 Eu felnőtteknek, 4 EU csúszás a Csavartoronyból kilátóból

Programok:

A 0. programot útközben  odafele nézzük meg. 

A többi program mind egy -egy lehetőség, amire  lesz időnk . Tavaly nem jutottunk el    a 3., 5., 6. programra.

A 13. és 14. program útba esik a majmokhoz illetve Máltai víztározóhoz. Rossz idő esetén  ez is egy opció. 

0. Szent Barbara templomBärnbach, a hegyek közt megbúvó apró kis bányásztelepülés fő nevezetessége az extravagáns építész-filozófus Friedensreich Hundertwasser által átalakított Szent Barbara-templom. Az arany hagymakupolás, színes, bohókás díszítésű templom minden ízében jellegzetes Hundertwasser alkotás.

1. Groppenstein schlucht- szurdok : Vadregényes  hegyomlások, fantasztikus vízesések, magával ragadó szakadékok – igazi élmény az érzékeknek a festői Groppenstein vár árnyékában!

2. Kreuzeck  Panoramabahn Kolbnitz településről 600 méter tengerszint feletti magasságról indul a Kreuzeck panorámasikló, mely 11 perc alatt viszi fel a tengerszint felett 1211 méterre, a Rosswiese víztározóhoz. A hely érdekessége még  a faragott fa fejek, melyeket a sikló alsó állomásán és a felső turistautakon is végig megtalálhatunk.

3. Alpen Wildpark- Alpesi vadaspark/ Neustadel – Feld am See: Élményekben gazdag túrázás a gyermekbarát állatkertbe. Halmúzeum: Tengeri és édesvízi halak kitömött példányai, régi horgászfelszerelések. Grizli világ-Múzeum: A kanadai vadon állatai, bejárható medvebarlang. Videószoba, Afrikai élmények –Állatsimogató.

4. Adler Arena – ragadozómadarak sas, sólyom röptetés a Landskroni várban csodálatos panorámával Villachra és a környező  hegyekre. 

5Abenteuer Affenberg– A  majomhegyen a  főemlőskutatók által vezetett túrák keretében számos érdekességet megtudhatunk  a majmok életéről és szükségleteikről. Természetes életkörülmények között figyelheti meg a 155 makákót, amint egymásba szeretnek, összevesznek valamin vagy amint kicsinyeiket nevelik – sőt még búvárkodó, úszó majmokat is láthatunk!

6MALTAHOCHALMSTRASSE A Malta Hochalmstrasse, amely egy 14,4 km hosszú alpesi autóút, vízesésekkel, kő alagutakkal, hajtűkanyarokkal. Az út végén a hatalmas Kölnbrein duzzasztógát várja a látogatókat, rajta az „Airwalk” nevű kilátó, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk illetve üvegpadlón keresztül is letekinthetünk a mélységbe.

7Gossglockner– Ausztria legismertebb hágójának – a Grossglockner-Hochalpenstrasse –egyik kiágazásánál található a 9 km hosszan elnyúló Pasterze-gleccser. A 3798 méter magas Grossglockner-hegy lábánál fekvő gleccserhez a  Franz-Josefs-Höhétől (2356m) siklóval ereszkedhetünk le terveink szerint.

8. Hajókázás és fürdés  a Millstatter tóban vagy a Wörthi-tóban A Millstatti-tó, Karintia ékköve a tartomány nyugati részén, a tengerszint felett 600 méter magasan fekszik. A Millstättersee 141 méteres mélységével Karintia legmélyebb tava. 

9. Túrázás és felvonózás Turraher Höhe fennsíkján  Turracher Höhe egy fennsík a Nockbergen hegyek szívében, ennek a középpontja a Turracher tó. A modern Kornockbahn 6 személyes ülőfelvonó, kényelmesen felvisz a Turracher Höhe-ról egészen 2.205m tengerszint feletti magasságba.  Lefelé aki szeretné kipróbálhatja a bobpályát 1600 méter hosszan. Ez fizetős, 8 Euró egy csúszás. Kanyargósan és nagy sebességgel indul a tengerszint feletti 2000 méteres magasságból – idilli alpesi mezőkön át, szellősebb erdős részek között a panorámás lejtmenet vissza a völgybe. A különleges varázsról az ugratók, hullámok és 3 ív gondoskodik az út során. 

10.Ásványmúzeum megtekintése MYTHOS EDELSTEIN – FELEJTHETETLEN CSILLOGÁS Első osztályú drágakövek minden kontinensről, ékszerek, fényűző tárgyak, nemzetközi színes kő ritkaságokat tekinthet meg a látogató a Kristálymúzeumban. Az épület előtt a gyerekeket játék markológép és imitált, kövekkel teli folyó várja, amelyek által a kézi és gépi bányászati tevékenységet egyaránt megtudják ismerni.  

11. Pyramiden kogel kilátó amely Ausztria egyik legszebb pontján, a Wörthi-tó déli partján fekszik. A Wörthi-tó felől nézve már messziről észrevehető a hegytetőn álló építmény. A meredek szerpentineket leküzdve érkezünk a 851 méter tengerszint feletti magasságban álló kilátóhoz, ahol lift visz fel a panorámás teraszra. Egy kanyargós csúszda is biztosítja a bátrabbaknak a visszaérkezést ( posztózsákba kell bújni).

12. Minimundus Itt a Karintia kártyával 50 %-os kedvezmény van.  Az osztrák Minimundus nemcsak Ausztria, hanem az egész világ híres épületei megtalálhatók 1:25 arányban lekicsinyítve. Több mint 150 épület makettje látható. Ez Klagenfurt egyik büszkesége. Szlogenje: „Piciny világ a Wörthi-tó partján” Itt látható a New York-i Szabadság-szobor, közelében a Fehér Ház, Rómából a Szent Péter tér a Bazilikával, Pisai ferde torony, Párizsi diadalív, Eiffel-torony, Londoni Tower, Velencei harangtorony, a Loire menti kastély, isztambuliSzulejmán Mecset,a Tádzs Mahal,a bécsi Stefansdom,Schönbrunni kastély, Belvedere, a budai Halászbástya. 

13. Porsche Múzeum  és /vagy Joan Miró kiállítása Gmünd  Itt vannak kiállított antik Porschék és ezernyi apró emlék a márka történelméből. Karintia 1944 és 1950 között Prof. Dr. Ing. h. c. Ferdinand Porsche alkotóhelye volt, és, itt Gmünd városában gyártották az első Porsche névre keresztelt autót, a Porsche 356-ost is. Később még 44 darab kupé, és 8 darab kabrió készült itt, míg végül a márka visszaköltözött Németországba.

Joan Miró, Pablo Picasso, Salvador Dalí,  a 20. század spanyol-katalán festőóriásai. Miró a fauvizmus, a kubizmus, a dadaizmus és a szürrealizmus világában otthonosan járva egyedi, költői, játékos, humoros világot hozott létre. A gyermekrajzok varázsa és az avantgárd újító szabadsága fonódott eggyé műveiben. 

14. Ellie Riehl babakiállitás valamint a Gombakiállítás  Winklernben 

Varga Judith
06 70 62 52 194
vargabeles@freemail.hu