Erdélyben jártak hetedik és hatodikos tanulóink a Határtalanul pályázat keretében

7 nap, 23 helyszín, 2050 km, 48 résztvevő. Az idei negyedik Erdély túránk szeptember utolsó hetében került megszervezésre Varga Judith kolléganőnk jóvoltából. Az elmúlt 5 évben tíz alkalommal szervezett Erdélybe emlékezetes egyhetes kirándulásokat nem csak tanulóink, hanem a családok részére is. Ezek közül négyszer hetedik ill. hatodik évfolyamos tanulóink a Határtalan pályázat keretében ismerhették meg Erdély legszebb részeit.

Déván megismerkedhettünk nemcsak a balladából ismert hírhedt várral, hanem a Böjte Csaba által vezetett Szt. Ferenc Alapítvánnyal is, amelynek legfőbb célkitűzése az elhagyott, árva gyerekek felnevelése. Megható és tanulságos volt személyesen találkozni az ott lakó gyerekekkel és beszélni az ő nehéz, de most már nem kilátástalan sorsukról.

Vajdahunyadvár csodálatos vára, Segesvár hangulatos óvárosa, a székelyföldi emberek kedvessége, a tájak és a természet lenyűgöző szépsége mindenkit magával ragadott. Székelyvarságon a hozzánk képest parányi, 42 fős általános iskolában is látogatást tettünk, ahol szembesültünk azzal, hogy mennyire nehéz az ottani gyerekek élete, és korlátozottak lehetőségeik abban a távoli csodás, hegyekkel és völgyekkel körbezárt világban. Jó volt látni, hogy percek alatt összebarátkoztak tanulóink az ottani diákokkal, a közös játék pedig még inkább összekovácsolta a gyerekeket.

Abban bízhatunk, hogy a 23 program olyan örökre szóló élményt jelentett tanulóinknak, hogy más alkalommal is visszatérnek majd Erdélybe, hiszen azt a csodás világot sohasem lehet megunni, mindig tartogat különleges élményt.

Köszönet Varga Judithnak a kiváló szervezésért, a programok lebonyolításáért!